Epäonninen edustaja Virtanen

”Kaikki eläimet ovat tasa-arvoisia.
Toiset vain ovat tasa-arvoisempia kuin toiset.”

Kokous julistetaan avatuksi. Edustaja Virtanen on pitkään miettinyt, miten työntekijöiden oloja voitaisiin konkreettisesti parantaa ja nyt hän on keksinyt mielestään hyvän idean tähän. Tänään hän aikoo esittää ajatuksensa muille, toivoo että idea herättäisi mielenkiintoa ja että siitä keskusteltaisiin.

Puheenjohtaja Jokinen alkaa käydä läpi esityslistaa normaalissa kokousjärjestyksessä. Käsitellään erilaisia käytännön asioita. Yrityksen johto haluaa kiinnittää huomiota siihen, kuinka paljon työntekijät käyttävät aikaa kahvi- ja tupakkataukoihin, puhuvat yksityispuheluja työajalla, ja niin edelleen. Lisäksi poissaolokäytäntöjä halutaan tiukentaa ja lääkärintodistus vaaditaan nyt jo yhden päivän poissaolon jälkeen.

Asia herättää odotettua napinaa työntekijöissä, kun johtoportaan mielestä tämä on vain oikeutettua. Varsinkin nykyisessä suhdannetilanteessa. YT-neuvottelujen keppiä vilautetaan taas työntekijöille, mikä nostattaa näissä hermostunutta jupinaa, mutta vaientaa myös aiempia vastalauseita. Pääluottamusmies Salminen pitää pitkän puheen yritysdemokratiasta ja työnantajan edustaja muistuttaa, kuinka tärkeää on, että nyt puhalletaan yhteen hiileen.

Edustaja Virtanen vääntelehtii jo hermostuneena. Ollaan tultu kokouksen vapaamuotoisen keskustelun osioon ja yleinen puheensorina käy vilkkaana. Virtanen yrittää epätoivoisena saada kättään ylös, mutta kukaan ei huomaa häntä, kun keskustelu sivuaa sellaisia tärkeitä asioita kuin missä kukin on käynyt lomallaan, kaupungin parhaita ruokapaikkoja, tulevaa lottoarvontaa sekä erinäisten julkkisten nykytilannetta.

Virtanen koettaa naama punaisena saada ääntään auki, mutta keskustelu on jo kadonnut täysin tavoittamattomiin sfääreihin ja muuttunut kahden omaan ääneensä erityisesti ihastuneen edustajan keskinäiseksi vuoropuheluksi, jota yes-miehet satunnaisesti kannustavat.

Kokous julistetaan päättyneeksi ja Virtanen ryömii häntä koipien välissä lähimpään pubiin ottamaan pari paukkua tai parikymmentä.

Advertisement

Jätä kommentti

Kategoria(t): Yleinen

Kommentointi on suljettu.